Суспільство

Медична амбулаторія, ЦНАП, хороші дороги — необхідні складові достойного життя в громаді

Голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус з робочою поїздкою побував сьогодні на кількох об’єктах у Новобілоуській громаді Чернігівського району.

Будівництво амбулаторії сімейної медицини у с. Халявині, розпочате минулого року, нині практично закінчене. Процедура під’єднання приміщення до електромережі завершиться за кілька днів.

— Маю з чим порівнювати, тому можу сказати, що якість виконаних робіт тут доволі висока. Тепер наше головне завдання — швидше, ніж у попередніх випадках, передати будівлю громаді, щоб амбулаторія відкрила свої двері для її мешканців,— наголосив голова ОДА.

На будівництво медичного закладу в рамках реалізації державної програми «Доступна медицина» було витрачено з бюджету 4,9 мільйона гривень: 4,4 мільйона — державної субвенції та 0,5 мільйона — співфінансування з місцевого бюджету.

Приміщення амбулаторії має площу майже 208 мта розраховане на роботу одного або двох лікарів. Сюди закуплене медичне обладнання та автомобіль для виїзду медиків до пацієнтів, у тому числі і з інших населених пунктів громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах Корюківської громади завдяки учнівським проєктам будуть обновки

Під час брифінгу для ЗМІ голова ОДА акцентував на необхідності забезпечення доступності якісних медичних послуг для населення та важливості вакцинації від коронавірусної хвороби.

— На сьогодні в області два щеплення від Covid  19 отримали лише близько 41% людей. Цього дуже мало, щоб сформувати колективний імунітет та повернутися до звичайного життя, — зазначив В’ячеслав Чаус та закликав населення області активніше щепитися від коронавірусу.

Голова облдержадміністрації оглянув також Новобілоуський ЦНАП, який громада відремонтувала коштом місцевого бюджету, та дорогу ст. Халявине-Халявин-Товстоліс, п’ять кілометрів якої наступного року ремонтуватимуть в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

— Цей шлях ще не в критичному стані, але цього чекати й не треба. Важливо підтримувати стратегічні для громади дороги в хорошому стані, — підкреслив В’ячеслав Чаус під час спілкування з депутатами сільради та головою громади Дмитром Федоровим.

У ході розмови обговорили перспективи економічного і соціального розвитку Новобілоуської громади, хід реалізації на її території проєктів, що повністю або частково фінансуються з державного бюджету, а також злободенні для громади проблеми транспортного сполучення та якості питної води.

Голова облдержадміністрації відвідав також приватне багатопрофильне підприємство «Вимал», оглянув його виробничі потужності, поспілкувався з колективом та керівництвом підприємства.

— Це підприємство, попри вже досягнуті успіхи, постійно розвивається, модернізується, інвестує у нові проєкти. Достойний приклад того, як треба вести бізнес, дбати не лише про власний добробут, а й про сьогодення та майбутнє кількох сотень працівників60% із них вакцинованіЦе один з кращих показників на підприємствах з такою чисельністю задіяних осіб,— підсумував голова ОДА.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська ОДА

Ще статті по темі

Back to top button