Суспільство

Медреформу слід переглянути, здоров’я дітей має бути серед пріоритетів, — депутатка міськради

*Актуально

Українська влада почала посилювати безпекові і профілактичні заходи, щоб не допустити занесення та поширення у країні нового коронавірусу 2019-нCoV. При цьому, згідно з рейтингом Global Health Security Index, готовність України боротися з епідеміями визначена як «нижче середнього» (38 балів зі 100). Україна займає 94 позицію зі 195 країн – поряд із Домініканською Республікою, Зімбабве, Нігерією й Іраном. Згідно з рейтингом NUMBEO щодо стану охорони здоров’я, Україна опустилася із 63 місця у 2016 році до 78 у 2020.

За словами депутатки Чернігівської міської ради від партії «Наш край», головної лікарки Чернігівської дитячої поліклініки №2 Ганни Якубової, в Україні кілька років реалізується медична реформа, але у підсумку загальний рівень медичного захисту тільки знижується. На сьогодні досить складною є ситуація із забезпеченням вторинної спеціалізованої допомоги дітям. Адже гарантовані державою медичні послуги вузькоспеціалізованих лікарів є врай обмеженими, і більшу частину цих послуг для дітей зараз пропонують надавати платно.

«Наш край» закликає переглянути медреформу, щоб вона захищала українців різного віку перед будь-якими епідеміями.

«Система має працювати постійно, а не в авральному порядку. Також має йтися про постійну вакцинації усіх українців від керованих інфекцій, щоб посилити загальний імунітет нації. Тільки у такий спосіб ми зможемо ефективно протистояти епідеміям», — наголосила Ганна Якубова.

Також вона підкреслила, що надання медичних послуг дітям має бути визнано пріоритетом в державі, тільки у такий спосіб ми зможемо забезпечити гідне здорове майбутнє наступним поколінням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button