Суспільство

Менська гітарна школа зібрала понад 14 тисяч грн для дітей-переселенців

Починаючи з серпня, Артем Тихонов, учасник менського гурту Steik, разом зі своїми вихованцями організував тур по селам Менщини у підтримку дітей-переселенців.

Журналісти розпитали Артема про підсумки туру: «Було 10 локацій. 8 сел Менської громади, Корюківка та Сосниця.

Найбільше зібрали у Феськівці та Волосківцях — 1 500 грн, Дягові — 1 200. Всього зібрали 14 350 грн. Я та мій брат Ілля від себе по 1 тисячі поклали.

Моя учениця Вікторія Скороход з мамою займалася закупівлею. Вони у відділі освіти пошукали, які діти у громаді є переселенцями. Найбільше дітей у Стольному — 16. Перші пакунки повеземо у суботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Менській громаді працівники культури зібрали майже 170 тисяч для ЗСУ 

Найбільша проблема була у тому, що не можна було робити анонсів. Багато хто не знав, що у їхньому селі будуть виступи. Було таке, що приходило мало людей. Але менше 600 грн ми не збирали.

Найбільше організація сподобалася у Феськівці та Дягові. Директори Будинків культури гарно до цього підійшли. Зуміли зібрати молодь.

У Сосниці наче і не багато людей прийшло, але організатори запросили професійного фотографа, записували звук.

У Покровському були двічі. Після першого разу староста Альона Труба зв’язалася зі мною, каже, що не знали про виступ. То запросила до села ще раз.

Трохи виснажилися, якщо чесно. Та й не було часу на заняття з дітьми. Тому зараз продовжувати точно не будемо. Будемо щось ще придумувати».

Вікторія Скороход: «Є 29 дітей-переселенців різновікових груп. Маленьким дітям ми купували альбоми, фарби, олівці, ігри для розвитку моторики, кольоровий папір, картон, ножиці. Старшим дівчаткам — настільну патріотичну гру і картину по номерам. Хлопцям — пляшка для води, блокнот-планер, настільна гра. Кожній дитині будемо класти записочки з побажаннями від нашої гітарної школи.

Залишилося близько 3 тисяч гривень. Колективно порадившись, ми вирішили докупити 10 наборів і віднести до магазину «ДякуЮ». Цих наборів ще не купували. Вони будуть трохи менші: альбоми, фарби, ще щось».

Джерело: Менщина

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button