Суспільство

Мерія шикує: на Магістратській збільшують граничні витрати на власні потреби

Люди бідкаються – влада розводить руками. Ця фраза, яка нещодавно стала мейнстримною, яскраво ілюструє стан речей у Чернігові. Коли люди звертаються до міської влади з проханням допомогти – влада розводить руками, мовляв, немає грошей. В той же час спостерігаємо дороговартісні ремонти в міській раді, фонтан на задньому дворику мерії і т.д. Для себе міськрада мільйони завжди знаходить.

А на чергову сесію Чернігівської міськради виносять дуже цікаве питання «Про затвердження граничних сум витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів органами місцевого самоврядування, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок коштів міського бюджету міста Чернігова».

Чернігівська міська рада хоче збільшити розмір витрат на власні потреби. Не варто забувати про те, що мова йде про кошти чернігівців – платників податків.

Шикування і тринькання людських грошей вже стало трендом міської влади. Якщо проаналізувати таблицю з додатку відповідного проекту рішення, то стає зрозумілим, що міськрада для себе буде купувати тільки найкраще – відповідно дороге.

Якщо раніше гранична сума витрат на придбання легкових автомобілів для Чернігівської міської ради становила 600 000 гривень, то тепер мерія хоче купувати автівки майже по мільйону – за 800 000 гривень.

Якщо на «чиновницький» комплект меблів міськрада могла раніше витрачати 30 000 гривень, то тепер хоче – 50 000 гривень.

2019-05-26_103409

А тепер найцікавіше. Чернігівська міська рада в даному випадку прикривається урядовою постановою. Цитуємо абзац із пояснювальної записки проекту рішення: «На виконання пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2016 року № 102…». Ці слова, м’яко кажучи, введення в оману. Адже урядова постанова носить суто рекомендаційний характер. Це по-перше. А по-друге, мерія хоче цинічно всіх надурити. Знаходимо відповідну урядову постанову і уважно читаємо.

В документі Кабміну вказано, що на автомобілі гранична сума витрат становить не 800 000 гривень, як хоче Чернігівська міська рада, а лише 600 000 гривень.

Ноутбуки варто купувати не за 30 000 гривень, а за 23 000 гривень.

Навіть в пункті «Теле — і радіоапаратура, відеотехніка для службових кабінетів» міська рада докидає зайві 5 000 гривень.

На стіл письмовий уряд рекомендує витрачати на більше 2500 гривень, але, очевидно, міська рада Чернігова, вважає цю суму принизливою і хоче затвердити суму 7 000 гривень.

Складається враження, що міська рада вкотре хоче зробити з чернігівців йолопів. При тому, за це ж самі чернігівці і заплатять.

Ще статті по темі

Back to top button