Суспільство

Міністерство молоді та спорту ініціює підвищення зарплати тренерам ДЮСШ

З 1 січня 2019 року зарплата тренерів ДЮСШ зросте на 20%.

Міністерство молоді та спорту продовжує працювати над підвищенням престижу та соціального захисту тренерської праці. З метою поліпшення фінансових гарантій та збереження тренерсько-викладацького складу сфери фізичної культури і спорту, Мінмолодьспорту розробило новий проект постанови Кабінету Міністрів «Про підвищення оплати праці тренерів-викладачів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За три роки зарплати вчителів зростуть майже на 85%

Даний нормативно-правовий акт передбачає підвищення з 1 січня 2019 року посадових окладів, визначених на основі Єдиної тарифної сітки на 10%, тренерам-викладачам ДЮСШ за рахунок надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Передбачається, що завдяки проекту урядового рішення, заробітна плата тренерів-викладачів орієнтовно зросте на 20%. Наразі вищезгаданий документ проходить процес узгодження із відповідними центральними органами виконавчої влади.

Нагадаємо, завдяки, розробленим Міністерством нормативним актам, у 2017 році Кабінет Міністрів України прийняв відповідні постанови, щодо підвищення розміру урядових стипендій для тренерів, які готують спортсменів до Олімпійських та Паралімпійських ігор. Також у 3-5 разів підняли зарплати головних і старших тренерів штатних збірних. Окрім того, на два тарифні розряди збільшили оплату праці 15 тисячам тренерів ДЮСШ.

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button