Суспільство

Місце для зустрічей, активностей і цікавого дозвілля: у Сновську відкрили молодіжний простір (Фото)

Сновськ – особливе містечко на Чернігівщині, в якому живе активна, творча та легка на підйом молодь. Віднедавна такі представники молодого покоління мають свій креативний куточок, де можна цікаво провести час, поспілкуватися з однолітками, поділитися власними ідеями, пограти в ігри чи здобути нові й потрібні знання.

За словами голови Молодіжної ради Ольги Гаврилець, молодіжний простір облаштували ще перед Новим роком. Але оскільки тоді була «червона» зона, то відкриття зробили онлайн. Бо інших варіантів на той час не було.

«Після виходу з «червоної» зони вирішили, що потрібне офіційне відкриття, яке відбулося минулої п’ятниці. Були запрошені члени Молодіжної ради, оскільки вони цілий рік самостійно працювали над цим проєктом. Сам проєкт розробляли, меблі потім «викрутили» й все інше. Тобто повністю працювали цілий рік, щоб цей простір був.

На відкритті також були представники Сновської міської ради, оскільки певний відсоток міського бюджету був виділений на ремонт приміщення. Воно знаходиться в будинку культури на другому поверсі, адже саме там нам виділили кімнату, яка й стала молодіжним простором», – у коментарі для ЧЕline зазначила Ольга Гаврилець.

«Це неймовірно радісна подія для молоді Сновської громади. Цей простір стане справжнім «креативним штабом» для генерації різноманітних ідей та реалізації проєктів. Молодь Сновщини зможе тут збиратися, спілкуватися, обговорювати різні думки. Упевнений, що попереду в нас безліч крутих проєктів. Молодь рухає планету вперед. У сновської активної молоді також є прекрасна підтримка серед депутатського корпусу. Тому стовідсотково цей простір принесе багато користі для громади», – зазначив член Молодіжної ради, депутат Сновської міської ради Павло Солодовник.

Наразі молодіжний простір працює в певні години.

«Молодь може приходити, переглядати фільми, грати в настільні ігри, на ноутбуках, просто попити чаю чи кави, побути наодинці з собою. Вже на цей тиждень розписали наші плани. Завтра в нас будуть воркшопи зі шкільного громадського бюджету. Молодь розповідатиме школярам, як правильно писати шкільні проєкти для громадського бюджету.

На вихідні запланований перегляд фільму з обговоренням, гра чимось схожа на квіз «Думай сам». Поки в нас команди тільки зі Сновська й одна з Корюківки приїжджає. Уже домовилися про презентацію фільму «Неповнолітні». І надалі розроблятимемо  плани зустрічей із молоддю на цілий рік. До речі, до Дня святого Валентина наша молодь уже щось планує.

Ось у неділю дивилися фільм «Кіборги», зібралося чоловік 30. Якщо в кімнаті мало місця для перегляду фільмів, то будемо переміщатися в коридор будинку культури. Щось придумаємо, тим паче стільці й усе потрібне ми маємо.

У неділю до нас приїжджав обласний депутат Олександр Якубін, який пообіцяв сприяти і фінансово, й у інші способи. Адже без коштів ми далеко не заїдемо», – розповіла голова Молодіжної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські синоптики розповіли про причину сильних вітрів

Сновській молоді дуже до вподоби, що з’явився такий простір. Але вони наразі деяким речам дивуються, що таке буває.

«Буває, з подивом запитують: «А що тут можна просто посидіти?». Такого раніше ж ніде не було. Там у нас є навіть невелика кухонька з мікрохвильовою піччю, де можна обід розігріти, що дуже зручно. Адже діти ходять до репетиторів і не встигають забігти додому. Але це вже як двері простору будуть постійно відчинені.

Там також є кавомашина, телевізор із великим екраном, два нормальні ноутбуки, крісла-мішки, які вони дуже люблять. Багато книжок нам подарували. Дуже вдячна за це Чернігівському обласному молодіжному центру. Також цей центр пообіцяв приїжджати з цікавими тренінгами для молоді. З наступного місяця, як не буде «червоної» зони, плануємо почати працювати над медіаграмотністю. Будемо відповідні воркшопи проводити», – пояснила Ольга Гаврилець.

Вона цілком допускає, що надалі в молодіжному просторі пробуватимуть реалізовувати якісь інші проєкти, шукатимуть тренерів. Побоюються, аби тільки «червоної» зони не оголошували, бо знову доведеться всю діяльність згорнути.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button