Суспільство

Митрополичий Фонд Православної Церкви України долучиться до відбудови мікрорайону Бобровиця

Значну частину будівельних матеріалів для відбудови житла на мікрорайоні Бобровиця надасть Митрополичий Фонд Православної Церкви України. Безпосередньо з будівництвом допомагатимуть волонтери центру «Іскра добра». Першочергово візьмуться за житло людей похилого віку, родин з маленьким дітьми та осіб з інвалідністю.

Учора з мешканцями Бобровиці поспілкувалися Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній, очільник меценатської ради благодійного фонду Андрій Мацола та голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Люди налякані та згорьовані. Більшості фактично нема де жити. Це питання в облдержадміністрації планують вирішити завдяки модульним будинкам, які найближчим часом вже встановлять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На під’їзді до Чернігова буде відновлено міст через Десну

«Модульні будинки, звісно, — тимчасове житло. Необхідно відбудовувати постійне. І відповідні державні програми обов’язково запрацюють. Однак, бюджетним коштом неможливо осягнути все. Особливо, коли в країні триває війна, — наголосив В’ячеслав Чаус. — Дякую Митрополичому Фонду Православної церкви України за таку потужну підтримку. І не втомлюся повторювати: наші волонтери — фантастичні».

Очільник меценатської ради Андрій Мацола вражений наслідками російської агресії на Чернігівщині. Він зауважив, що вороги вміють лише знищувати, а українці — сильні у своїй єдності навколо спільної біди.

Принагідно Митрополит Епіфаній разом з єпископатом помолився за мир в Україні у козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button