Суспільство

Мобільний оператор lifecell спільно з Чернігівською ОДА працюватиме над цифровізацією регіону

8 вересня 2021 року голова Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Чаус підписав Меморандум із головним виконавчим директором lifecell Ісметом Язиджи.  В документі було зазначено плани щодо реалізації спільних смарт-проєктів у цьому регіоні. Головною метою співпраці є впровадження інноваційних рішень для покращення життя населення Чернігівщини.

 

 Під час офіційної зустрічі голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус і головний виконавчий директор lifecell Ісмет Язиджи обговорили стратегію співпраці між обласною владою та діджитал-оператором. Компанія lifecell і Чернігівська ОДА домовилися взяти спільну участь у цифровій трансформації області та сприяти створенню, організації та реалізації проєктів і заходів у межах концепції Smart Region.

На зустрічі було підписано Меморандум, який визначив такі пріоритетні напрями співпраці:

  • Розвиток інженерних рішень для транспортної інфраструктури в Чернігівській області;
  • Розвиток інструментів телемедицини;
  • Розвиток IoT-послуг;
  • Співпраця мобільного оператора зі школами області ― проєкт «lifecell Академія»;
  • Співпраця з надання статистичних даних за відповідними напрямами.

«Пересуваючись областю, сам щоразу переконуюся в недостатньому покритті якісним мобільним зв’язком та Інтернетом. Звісно, Чернігівщина — особливий регіон з точки зору територіальних масштабів та демографічних показників, а також враховуючи агресивного північного сусіда. Але абсолютно в кожній географічній точці та кожному мешканцю області треба якісна медицина, освіта, соціальні послуги та якісний мобільний зв’язок й Інтернет», — зазначив В’ячеслав Чаус.

WhatsApp Image 2021-09-08 at 14.21.22

Лише в серпні цього року 4G від lifecell з’явився ще в 26 населених пунктах Чернігівської області, а отже, ще понад 4 тис. мешканців області отримало змогу користуватися швидкісним інтернетом. Відповідно обсяги споживання дата-трафіку в області зросли на 21%, як порівняти з минулим роком. У середньому один абонент lifecell на Чернігівщині використовує 10,3 ГБ трафіку на місяць.

«Співпраця з Чернігівською обласною державною адміністрацією дає нам змогу запроваджувати новітні технології для покращення життя населення регіону. Від початку року ми значно розширили покриття швидкісного мобільного зв’язку на Чернігівщині. Так, 4G з’явився ще в 144 населених пунктах області, де загалом проживає 44 тис. осіб. Відтепер ми маємо можливість зробити ще більший внесок у розвиток сучасних технологій на Чернігівщині», ― прокоментував Ісмет Язиджи, головний виконавчий директор lifecell.

На зустрічі сторони також визначили пріоритетні райони Чернігівщини і обговорили подальшу розбудову мережі lifecell у регіоні.

 

Реклама  

Ще статті по темі

Back to top button