Суспільство

Мокрі та злі – чернігівці «шукають» свою зупинку

Мокрі та злі – так називають самі себе жителі мікрорайону Олександрівка, яким щодня доводиться чекати маршрутку під відкритим небом, останнім часом – дощовим і холодним.

Ще на початку літа, а саме 22 червня, в Чернігові на вул. 1 Травня сталася нічна дорожньо-транспортна пригода, в якій водій іномарки не впорався з керуванням і в’їхав у зупинку громадського транспорту. Тоді на нього склали протокол за скоєння ДТП, а зруйновану конструкцію прибрали, залишився лише торговий кіоск. Місяці минають, а повертати зупинку не квапляться.

22278535_1987362964880244_1491985274_n

«Коли було тепло, ми мовчки чекали відновлення зупинки. Але тепер мало не щодня йдуть дощі, стало вітряно, маршрутки інколи доводиться чекати по півгодини, нема навіть куди присісти, – жаліються чернігівці. – Питаємо у дівчат, які сидять в кіоску – вони лише плечима знизують… Діждемося, доки випаде сніг, то ще й замітатиме зимою. І уявіть, у такому вигляді й з яким настроєм ми щоранку приходимо на роботу. А діти взагалі мокрі їдуть у холодні школи…».

Продавчині в кіоску дійсно на всі запитання відповідають лаконічно: «Без поняття».

Водночас ми поспілкувалися зі старшим інспектором прес-служби Управління патрульної поліції в м. Чернігові, майором поліції Віталієм Копистком. За його словами, чи винуватий водій легковика, який вчинив ДТП і пошкодив комплекс, чи ні – має вирішувати суд.

«Суд має три місяці, щоб прийняти рішення, тому в цій справі це рішення мало бути давно прийняте. Питання в тому, що якщо ця земля здана в оренду власнику МАФу, то вже він має виходити з позовом до суду на відшкодування збитків», – зазначив правоохоронець.

Для роз’яснення, хто відповідає за цю зупинку, ми звернулися до Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради.

«Землю під цим зупинковим комплексом орендує підприємець, який займається там торгівлею. І по ідеї, власник цього МАФу відповідає за його стан, – розповіла прес-секретар управління Тетяна Корж. – Тобто якщо конструкцію обмалювали або обклеїли – саме він має чистити її. Так само й у випадку пошкодження МАФу внаслідок ДТП – разом із поліцією вони мають з’ясувати причетного до аварії, і вже винуватець має відшкодовувати завдані збитки. Проте ми не знаємо точно, на яких умовах прописано договір оренди, оскільки він укладався між власником МАФу і земельним управлінням».

ЧЕline звернувся до Управління земельних ресурсів ЧМР, щоб з’ясувати, на яких же умовах укладався договір і хто повинен відновити зупинку, але там нас попросили написати інформаційний запит, який ми вже надіслали й чекатимемо відповіді у встановлений законом строк.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button