Суспільство

Молодь у трьох громадах на Чернігівщині пройде стажування в міських радах

На Чернігівщині в трьох громадах – Корюківській, Ніжинській і Новгород-Сіверській – реалізуютьпілотний проєкт програми DOBRE. Він передбачає стажування молоді в міських радах. Зокрема, ЧЕЛАЙН уже згадував про цю ініціативу в Корюківці в одній зі статей. Але тоді охочих проходити стажування ще не знайшли. Нині ситуація змінилася. 

«Охочих стажуватися в Корюківській міській раді, звісно, знайшли. Якраз у понеділок-вівторок відбувалися онлайн-навчання для такої молоді. Зокрема голова нашої громади Ратан Ахмедов розповідав про діяльність міської ради, бюджетну складову, документообіг, чим міська радазаймається, зокрема заступники міського голови, про функціонал, відділи. Саме про це йшлося під час оцих онлайнзустрічей упродовж двох днів», –зазначив Володимир Онищук, директор Корюківського молодіжного центру «КУБ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білі прапори та капітуляція: священник із Чернігівщини – про заяву Папи Римського

Тож із понеділка в Ніжинській, Корюківській і Новгород-Сіверській міських радах стартує стажування молоді. Триватиме воно впродовж двох тижнів.

«Ми відібрали трьох дівчат для проходження стажування. А загалом анкет було шість. Це не школярки, а дівчата віком 18-25 років, деякі з них навіть працюють. Вони пройдуть стажування у відділах освіти, культури та в юридичному відділі. 

Після стажування дані дівчат занесуть до кадрового резерву. І хтозна, можливо, завдяки цьому комусь із них пощастить із цього кадрового резерву потрапити на роботу до Корюківської міської ради», – пояснив Володимир Онищук. 

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button