Суспільство

«Мовчання цуценят»: у Чернігові не знають, коли побудують центр для тварин

В одній із соцмереж на сторінці Проекту ГО «Центр захисту тварин «Вірний друг» з’явився пост стосовно зведення в Чернігові пункту тимчасового тримання тварин.

«Будівництво розпочалося, плити й досі лежать… Обіцянка від Куца (начальник управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради. – Авт.) — з 1-го січня 2017 року пункт має функціонувати», – йдеться в повідомленні.

ЧЕline взявся з’ясувати, на якому етапі будівництво і скільки ще зооволонтерам чекати обіцяного.

Телефоном зв’язалися з головою чернігівської громадської організації «Зоошанс» Мариною Постол. Вона підтвердила, що на всіх «круглих столах», де обговорювали вказану проблематику, датою відкриття центру називали 1 січня наступного року. Щоправда, волонтери вважають це малоймовірним, бо будівництво тільки почалося.

«Справа нарешті зрушила з мертвої точки. Я кілька разів заїжджала в промислову зону на вулиці Дрозда (колишня Любченка). Наразі там працюють будівельники і техніка. Ось тільки, коли закінчать справу, хтозна. Кажуть, що затримка виникла тому, що роботам заважали плити з будівлі, яка згоріла поруч, а також через невизначеність із підрядниками»,– сказала жінка.

За словами волонтерки, центр розрахований на 180 безпритульних собак. Їх збиратимуть на вулицях міста і стерилізуватимуть. Також упродовж місяця для песиків шукатимуть нових господарів. Якщо охочі не відгукнуться, собак випускатимуть назад у місто. До речі, активісти працюватимуть з агресивними тваринами, які можуть завдати шкоди людям.

Також варто зазначити, що наша спроба швидко добитися інформації з цього питання від управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради не увінчалася успіхом. Уже традиційно в приймальні відомства відповіли, що начальство у відрядженні. І порадили звернутися до начальника відділу економіки, яка залишилась за старшу. Але й у цьому відділі сказали, що керівниця на нараді, мовляв, телефонуйте вже в понеділок, коли буде начальник Куц. До речі, сьогодні він на наш дзвінок на мобільний не відповів.

Інформаційну естафету продовжимо завтра. Можливо, в начальника управління таки з’явиться 20 секунд для ЧЕline. Саме стільки часу вистачить, щоб назвати дату завершення будівництва.

Якщо й завтра не додзвонимося, штурмуватимемо управління інформаційними запитами. Сподіваємось, що закон чиновники поважають.

Ще статті по темі

Back to top button