Суспільство

Мрії про засніжене місто ожили в садочку (Фото)

Справжня зима зі снігом та традиційними зимовими розвагами до нас не поспішає. А багато хто зачекався! Особливо вихованці коропського дошкільного навчального закладу «Дзвіночок».  Свої мрії про зиму й сніжок вони втілили в зимових поробках. У фоє закладу із виробів, які представили сім’ї вихованців, сформували традиційну передноворічну виставку. Називається вона «Зимове місто» й має багато чого цікавого та оригінального. А головне – «екологічну» задумку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівському садочку провели креативний конкурс краси

У садочку розповіли, що така виставка проходить у рамках міжнародного суспільного руху «Освіта для сталого розвитку». Завдання вихованці та їхні батьки отримали не зовсім звичайне – зробити виріб із так званого «покидькового» матеріалу, тобто того, що вже не потрібне. Таким чином коропчани дали друге, святкове життя речам, які могли б опинитися на смітнику. Дітей навчили, що багаторазове використання речей дозволяє зменшити навантаження на сміттєві полігони, звести до мінімуму шкідливі викиди, розумно використовувати те, що є у нас зараз.

Фантазія вихованців та батьків дивує: красені-сніговики створювалися з пластикових пляшок, пакетів, використаного паперу, шкарпеток, старих светрів, шарфів тощо. А будиночки «виросли» не тільки з коробок із-під взуття чи цукерок, а й із решток будівельних матеріалів.

Сайт Коропської громади

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button