Суспільство

Мультиварка: на що варто звертати увагу

Такі прилади, як мультиварка значно полегшують життя. За допомогою цього гаджету можна готувати різноманітні страви — від дитячої молочної каші до складних багатокомпонентних страв.

Разом із менеджерами інтернет-магазину VM Tehnika спробуємо визначити три основних ознаки, на які варто звертати уваги при виборі мультиварки.

Чаша

Всі моделі приладів оснащуються чашами з антипригарним покриттям. Це і зрозуміло, оскільки основний нагрівальний елемент розміщений знизу. Служить таке покриття при відповідному догляді досить довго.

Проте ринок пропонує і моделі з керамічним та тефлоновим покриттями. Перше вважається максимально екологічним, друге — чудово проявляє себе у користуванні, але потребує надзвичайно бережливого ставлення.

Найголовніший параметр вибору — об’єм чаші. Якщо особливих вимог у майбутнього користувача немає, то без проблем можна обрати звичних 5 літрів. Проте існує і багато варіацій як меншого об’єму, так і значно більшого. Наприклад — більше 6 л для великих сімей або на 3-4 л для одинаків чи невеликих родин.

Набір програм

В базовий набір програм входять можливості тушкування, запікання, варіння, розігріву, відкладеного старту, збереження тепла та приготування на пару. В середньому — це 10-15 програм, часто з додатковою функцією встановлення власних налаштувань (так званий режим “мультикухар” або “особистий кухар”).

Режими ручного управління мультиварки дозволяє встановлювати потрібний час та температуру приготування. Це зручно, якщо користувач добре опанував функціонал приладу. У протилежному випадку — краще використовувати заздалегідь запрограмовані режими.

Розширити свої можливості у приготуванні різноманітних страв дозволить вибір мультиварки-скороварки. В такому випадку додається ще і можливість готувати страви під тиском.

Практична порада при виборі — варто орієнтуватись на основний набір страв, що входять до щоденного раціону. Як правило, користувачі активно використовують до 5 режимів приготування, досить рідко експерементуючи з іншими. А оскільки набір функцій прямо впливає на вартість приладу, варто визначитись з пріоритетами.

Також в тренди виходять мультипечі. Але наприклад, модель Zelba MPCAF-1506.15 до звичних програм мультиварки додає функції аерогриля, таким чином поєднуючи в одному корпусі різні електроприлади. Це зручно і практично, а ще — досить економно в плані бюджету та місця.

Дизайн і додаткові функції

Основна конструктивна особливість мультиварки полягає у тому, що кришка приладу має бути герметичною. Саме завдяки цьому гаджет здатний забезпечувати точність у дотриманні температурного режиму, регулюючи тиск та температуру за допомогою клапану.

Існують моделі різних габаритів та форм. Найрозповсюдженішими залишаються прилади циліндричної форми зі знімною кришкою. Управління розташовується на корпусі, а цифровий дисплей допомагає при введенні налаштувать та індикації часу приготування.

Прямокутні моделі мультиварок з відкидною кришкою, де дисплей та панель з кнопками розміщують як правило зверху, теж досить розповсюджені. Вибір форми залишається лише справою смаку майбутнього користувача та наявності вільного простору.

А от додаткові функції — це вже цікавіша тема. Де-які бренди створюють спеціальні додатки з набором рецептів, покроковими інструкціями у приготуванні страв та навіть з рекомендаціями щоденного раціону, виходячи з вподобань і потреб власника.

Ще одна досить корисна функція, що вибивається із рамки стандартного набору — управління мультиваркою зі смартфона. Це неймовірно корисно для людей з дуже високим темпом життя.

Не варто звичайно забувати, що будь-які технічні нововведення та особливі функції також сильно впливають на вартість мультиварки. Проте для тим, кому вони дійсно здатні відчутно допомогти, варто задуматись про необхідність їх наявності.

Підсумки

Як і для будь-якої покупки, найголовнішими чинниками залишається визначення основних функцій та бюджету. На ринку запропоновано безліч варіантів — як дороговартісних, так і бюджетних.

Якщо ж майбутнього користувача мучать сумніви, ми дійсно радимо перед покупкою ознайомитись з відгуками. Це допомагає оцінити основні переваги та недоліки гаджету під час реального використання та знайти відповіді на потрібні питання. А якщо ж ні — зверніться за допомогою до консультантів в магазинах або на сайтах. Вам з радістю допоможуть та нададуть потрібну інформацію.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button