Суспільство

На АЗС Чернігівщини виявили порушення метрологічних вимог

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області відповідно до Плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік було проведено  11 планових перевірок АЗС щодо дотримання метрологічних вимог за законодавчо регульованими засобами вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» та інших нормативно-правових актів у сфері метрології та метрологічної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На автозаправках області скраплений газ витісняє бензин

У ході проведених планових перевірок було встановлено, що на 9 АЗС експлуатувалися не повірені засоби вимірювальної техніки (ЗВТ), що не відповідає вимогам  частини 2 статті 8 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

Спеціалісти Управління захисту споживачів винесли приписи суб’єктам господарювання, якими зобов’язано провести повірку законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації.

За порушення до посадових осіб підприємств застосовані штрафні санкції відповідно до ч.1. ст.171-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button