Суспільство

На березі Стрижня знову хочуть будувати багатоповерхівки

Чернігівська міська влада знову планує просунути скандальне питання. На черговій сесії Чернігівської міської ради, запланованій на 26 березня, будуть розглядати питання будівництва на березі річки Стрижень.

Питання про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою виноситимуть на чергову сесію Чернігівської міської ради.

Йдеться про проєкт рішення «Про надання дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою юридичним і фізичним особам» (пункт 1.5).

Дозвіл на будівництво й обслуговування багатоквартирних житлових будинків за адресами вул. Коцюбинського, 84А і проспект Перемоги, 107А хоче отримати комунальне підприємство «Чернігівбудінвест».

У подальшому ці дві земельні ділянки планується передати в постійне користування.

Додамо, що місцеві жителі виступають проти майбутнього будівництва. Раніше вони написали звернення на ім’я міського голови Владислава Атрошенка із проханням зняти ці питання з розгляду та накласти мораторій на забудову вищезазначених ділянок. Крім того, чернігівці просили провести благоустрій на березі Стрижня на цій землі.

Цікаво, що близько 10 років тому на цій самій ділянці вже хотіли спорудити офісний центр. Але тоді люди і громадянська платформа «Сила громади» (координатором цієї платформи тоді був нинішній заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако) вийшли на акцію «Не дамо себе забудувати» і відстояли землю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button