Суспільство

На Чернігівщині бабуся з онуком напекли пасок для захисників

Уже вкотре в Ічнянській територіальній громаді лаштують на передову волонтерський вантаж. Цього разу – святковий, з випічкою – пасками та пирогами. Як повідомила староста сіл Рожнівка, Довбні та Максимівка Олена Бортник, на заклик долучитися до збору продуктів для військових відгукнулося як ніколи багато селян. Від школярів – до літніх людей. А також активно приєдналися місцеві підприємці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як святкують Великдень строковики Чернігівщини (Фото)

Серед тих, хто має добре серце, – 70-річна Ольга Бортник, колишня завідувачка дитячого садочка, та її онук – п’ятикласник Ілля. Разом вони напекли 30 пасок

Також пекли паски для захисників Юлія Клочко та Людмила Харченко, а працівниця старостату Світлана Буренко передала70 пирогів.

Всі паски після освячення повезуть на передову.

Олена Бортник каже, що, окрім пасхальних гостинців, люди назносили свіжих курячих яєць, запечених у печі качок, кролика, сало, ковбасу, м’ясні рулети… Свіжі огірки, пучки часнику з грядки. Різноманітну консервацію, салати, варення, тушонку, смалець. А ще ж хрін, гірчицю, сир, копчену ковбасу, макаронні вироби, мармелад, печиво, цукерки. Також люди зібрали будівельні матеріали. А юні учні місцевої школи підготували вітальні листівки та малюнки для військовослужбовців.

Джерело: «Деснянка»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button