Суспільство

На Чернігівщині чоловік сплатив майже 300 тисяч гривень аліментів

Ім’я мешканця Ічнянської громади поповнило всеукраїнський список неплатників – Єдиний реєстр боржників (https://erb.minjust.gov.ua/). Приводом став борг перед дитиною у розмірі понад 178 тисяч гривень, про який батькотак і не зміг забути завдяки державним виконавцям Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні подорожчало оформлення біометричних паспортів

Варто зазначити, що коли відомості про особу потрапляють до Єдиного реєстру боржників, вонане може укласти угодуз купівлі-продажу рухомого та нерухомого майна, яке потребує державної реєстрації. Крім цього, правники позбавили чоловіка можливості вільно розпоряджатися майном та коштами на банківських рахунках, а також  тимчасово обмежили у низці свобод:

  • у праві виїзду за кордон;
  • у праві керування транспортними засобами;
  • у праві користування зброєю;
  • у праві полювання.

Отже, завдяки правовим санкціям, неплатник все ж таки погасив у повному обсязі аліментну заборгованість, а також додатково перерахував родині майже 90 тисяч гривень у якості штрафу за вимушене очікування.

До речі, з початку 2021 року завдяки роботі державних виконавців Ічнянського відділу ДВС неплатники аліментів повернули своїм дітям 7 мільйонів гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button