Суспільство

На Чернігівщині Держпродспоживслужба «забракувала» електричний клейовий пістолет

Спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів здійснили планову перевірку характеристик продукції у суб’єкта господарювання, що займається реалізацією нехарчової  продукції в місті Остер, на її відповідність вимогам Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині Держпродспоживслужба перевірила пасажирський транспорт

Під час перевірки для проведення експертизи (випробувань) відібрано зразок нехарчової продукції (пістолет клейовий  ТМ «MASTER TOOL» арт. 42-0500), на якому не зазначено найменування, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг) та контактну поштову адресу імпортера. Електрообладнання не супроводжується інструкцією, складеною згідно з вимогами законодавства щодо порядку застосування мов.

Експертиза (випробування) зразка проводилася Державним підприємством «Харківстандартметрологія». Експертизою встановлено, що випробувальний зразок пістолета клейового ТМ «MASTER TOOL» арт. 42-0500 не відповідає вимогам п. 7.1, п. 7.6, п. 7.12, п. 7.12.5, п.п. 7.13-7.15 ДСТУ ЕN 60335-2-45:2015; п. 13, п. 20 Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 № 1067 та п. 18, п. 25 Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 № 1077.

Згідно з вимогами законодавства про державний ринковий нагляд суб’єкту господарювання, який є розповсюджувачем продукції, надані рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button