Суспільство

На Чернігівщині діти писали зворушливі новорічні привітання українським захисникам

Зима – традиційна пора чудес і новорічно-різдвяних свят. Між тим, через війну українцям не до святкувань. Але принаймні для дітей хоч мінімальні позитивні заходи мають відбуватися. Бо позитивний настрій допомагає не зневіритися і пережити буремні часи.

У Сновську до Нового року працюватиме казкова Майстерня святого Миколая, де відбуватимуться різні творчі заходи та майстер-класи. До речі, ідея з проведенням різних майстер-класів для Сновська не нова. Адже щосуботи у Сновському будинку культури для діток відчиняє свої двері «Творчий хаб», організаторами якого є любительське об’єднання «Майстри Сновщини».

Голова цього об’єднання майстрів Ольга Довбиш каже, що завжди намагаються вигадувати якісь цікавинки, відповідно до сезону, зокрема тематичні або до свят. Наприклад, на одному із заходів діти писали листи-побажання українським захисникам. Листи з побажаннями для наших захисників вийшли щирі та зворушливі. А гарячий чай і солодощі створили для дітей справжній затишок і тепло!

 «Ми наголошуємо, що в нас – не уроки, не обов’язкові заняття, а простір творчості, вільності, спілкування, обміну досвідом», – зазначає Ольга Довбиш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протрималися й вистояли: громади Чернігівщини – про рік, що минає

За її словами, у Майстерні святого Миколая заплановані й зустрічі зі шкільними класами в неформальній обстановці, аби виготовити новорічні поробки та поспілкуватися, бо діти навчаються онлайн і не бачаться у школі.

Окрім того, організатори планують провести захід для людей похилого віку, адже творчі заняття їм також цікаві.

Ірина Осташко

Фото – Ольга Довбиш

Ще статті по темі

Back to top button