Суспільство

На Чернігівщині двох жителів громади оштрафували за спалювання бадилля

Продовжуються рейди інспектора з благоустрою та інспекторів ДСНС. Минулої доби вони спіймали «на гарячому» двох порушників, на яких складено протокол. Про це повідомляють у Сосницькій громаді.

Інспектори й надалі здійснюватимуть профілактичні виїзди і у разі наявності підстав притягатимуть порушників до адміністративної відповідальності.

Які штрафи?
• від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн – відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною рослинністю або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення.
• від 340 до 1 360 грн (для фізичних осіб) – відповідно до Правил благоустрою громади за спалювання рослинних решток чи побутового сміття у приватних домоволодіннях чи територіях.

«Вкотре наголошуємо, що спалювання рослинних решток та сміття ЗАБОРОНЕНО! Такі дії окрім того, що торкнуться вашого гаманця, шкодять здоров’ю оточуючих, а також можуть завдати непоправного вашому життю та майну», — йдеться у повідомленні.

Ще статті по темі

Back to top button