Суспільство

На Чернігівщині функціонують дев’ятнадцять ОТГ

На сьогодні вже утворено 413 об’єднаних територіальних громад. Таку інформацію оприлюднено 19 липня під час звіту Кабінет міністрів відзвітував про результати роботи за перше півріччя.

У створених ОТГ організовано роботу 39 центрів надання адмінпослуг.

Зміцнюється фінансова незалежність місцевих громад: за 6 місяців цього року надходження місцевих бюджетів зросли на 33,8% ( або на 22 млрд грн.).

На реалізацію проектів за рахунок Фонду регіонального розвитку буде спрямовано майже 3,4 млрд грн. за рахунок цих коштів в регіонах буде реалізовано 767 проектів.

Зокрема, у Слов’янську реконструюють пологовий будинок (18 млн грн), в Чернігівській області буде придбано медичний лінійний прискорювач (40 млн грн), у Старому Самборі Львівської області буде реконструйовано хірургічне відділення місцевої лікарні (1,5 млн грн), у Закарпатській області збудують дитячій садочок (3,9 млн гривень).

Що стосується Чернігівської області, то за 2 роки реформи утворено і повноцінно функціонують 19 ОТГ. Ще 11 об’єднаних громад очікують на рішення ЦВК щодо призначення перших виборів голови та депутатів.

foto21072017otg

Джерело: ОТГ.cn.ua

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button