Суспільство

На Чернігівщині ліквідовують аварійну ямковість

Цьогорічна зима відзначилась значною кількістю опадів та постійними коливаннями температурних показників. Перезволоження дорожнього покриття сприяє зниженню його жорсткості. Виникають вибоїни. Найчастіше ями утворюються на ділянках автошляхів, де дорожнє покриття зношене та експлуатується понад нормативні міжремонті строки.

Який механізм утворення вибоїн узимку? Під час замерзання в тріщинах асфальтобетону вода має розпліщувальний вплив і сприяє їх розкриттю. Послаблюються зв’язки між окремими частинками покриття, які під дією колісного навантаження починають руйнуватись. В результаті гідравлічного удару формується вибоїна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині таксист вбив пасажира та викинув у лісі

Наразі служба автомобільних доріг у Чернігівській області опрацьовує плани по ліквідації ямковості, що утворилась на покритті після зимової експлуатації. Наразі бригади працюють над терміновою ліквідацією аварійних вибоїн з холодним асфальтобетоном.
Аварійний ремонт — вимушений захід, який вживають у зимовий період для термінового забезпечення безпечного проїзду автомобільного транспорту та захисту дорожнього покриття від подальшого руйнування. За сприятливих погодних умов дорожники працюватимуть із гарячим асфальтобетоном.
Служба автомобільних доріг у Чернігівській області звертається до водіїв з проханням бути максимально уважними в місцях проведення дорожніх робіт, дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, звертати увагу на попереджувальні знаки.
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv
Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button