Суспільство

На Чернігівщині люди тижнями сидять без світла

Жителям селища Ревунів Круг Ковпитської сільської ради Чернігівського району не позаздриш, адже щойно на вулиці вітряно, як у їхніх оселях зникає світло. Без електроенергії місцеві сидять тижнями – ні телевізор подивитись, ні холодильник увімкнути. Снідають і вечеряють при свічках, а ось мобілки призвичаїлися заряджати в сусідньому селі.

ЧЕline спробував розібратися в причинах сільської енергетичної катастрофи. Ситуацію прояснила секретар Ковпитської сільради Надія Пустовойт.

Вона підтвердила, що проблема дійсно є, і вона не нова.

«Колись Ревунів Круг був робітничим селищем, і там функціонував ніжний склад із переробки лісопродукції. Звісно, що дерев’яні електростовпи в селищі теж свого часу встановив лісгосп, і вони перебували на його балансі. Але, як кажуть, сплинуло чимало років. Склад уже давно не працює, робітники стали пенсіонерами, а електроопори з дерева струхли. Тож, коли на дворі негода, світла в домівках людей, які там живуть, немає», – розповіла Надія Пустовойт.

До того ж, лісгосп якимось дивним чином примудрився списати злощасні стовпи з балансу. І наразі вони нічийні. Ремонтувати їх відмовляються і лісгосп, і місцевий РЕМ, мовляв, електролінії не їхні. З’ясування стосунків і пошук крайніх тривали роками. Натомість влада, спостерігаючи таку картину, не втручалася.

Мабуть, справа так і не зрушила б із мертвої точки, якби не набула широкого розголосу і не втрутилися засоби масової інформації.

Відомо, що на останній сесії райради, що відбулася в листопаді цього року, на ремонт електромережі в селищі виділили 100 тисяч гривень.

Ще статті по темі

Back to top button