Суспільство

На Чернігівщині між селами відновили міст дружби

На Срібнянщині жителі двох сіл – Гурбинців і Гнатівки – радіють відновленню сполучення. Їхній пішохідний місток, завдовжки 80 метрів, був на межі руйнації.

Побудували місток через річку Глинна понад сто років тому, ще за часів пана Новицького, який жив у Гурбинцях.

Відтоді місток багато разів ремонтували, востаннє у 2012 році. Тоді всі роботи з ремонту виконали працівники однієї місцевої організації. Безкоштовно і з власними матеріалами.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До уваги водіїв: розведено понтонний міст через Десну

Цього ж року, коли знову виникла потреба в повторному ремонті, в. о. старости Гурбинського старостинського округу Іван Дейнека та Дігтярівського округу, до якого входить Гнатівка, Віктор Хропост знову забили на сполох.

Так, за словами в.о. старости Дігтярівського старостинського округу Віктора Хропоста, ця кладка дуже скорочує шлях для жителів сіл.

«Для жителів Гнатівки з крайньої точки села в обхід або ж по проїжджому мосту треба йти до сусідів три кілометри, а через цю кладку 200 чи 400 метрів. Сюди діти весною та влітку ходять до школи, взимку, щоправда, їх возить автобус. А люди так скорочують шлях на базар, до магазину тощо», – розповідає він.

Відновлювали міст знову працівники місцевої організації разом із жителями сіл. Швидко повирішували всі організаційні питання і взялися до роботи. І вже за три дні було це питання вирішене.

s14780292

Фото із сайту Срібнянщина

Ще статті по темі

Back to top button