Суспільство

На Чернігівщині можуть не закрити всі запити на LED-лампочки

В Україні наприкінці січня стартувала програма обміну старих ламп розжарювання на економні LED-лампочки. Доступні два способи, як обміняти лампи: через застосунок «Дія» та у відділеннях «Укрпошти».

Лампочки надходять від міжнародних партнерів. В Україні вони були розподілені по дирекціях і, відповідно до задуму, обмін мав відбуватися у три хвилі. Тобто стартував проєкт в обласних центрах, потім програма поширювалася на всі сільські та районі відділення, і тільки потім – на пересувні відділення.

За словами Олени Дорошенко, директорки філії Чернігівської дирекції «Укрпошти», на Чернігівщині ініціативу з обміну лампочок реалізовують успішно.

«Минулого тижня надійшли додаткові лампочки – 50 тисяч. Їх видаватимуть за заявками в «Дії» і, можливо, все-таки по сільських відділеннях – у зону обслуговування пересувних відділень, бо розуміємо, що там потреба більш значна, ніж у містах.

Надійшли лампочки якраз із ширшим цоколем, чого ми й потребували для населених пунктів області. Бо саме в селах на такі лампочки більший попит.

Загалом для області отримали трішки більше ніж 530 тисяч лампочок.

Скарг, що якийсь напрям у нас не закритий, до мене не надходило», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Олена Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителя Чернігівщини засудили за ухилення від призову

Між тим, вона запевняє: добре розуміє, що повністю потребу області в LED-лампочках задовольнити не зможуть. Адже поштовики працюють виключно в межах обсягів, які отримують за програмою.

Розповіла вона й про те, що робитимуть зі старими лампами розжарювання, на які обмінюють «економки».

«Старі лампочки будуть утилізовані. Разом з обласною військовою адміністрацією працюємо над цим питанням. Взаємодія відбувається успішно. Вже розпочали повернення 140 тисяч ламп розжарювання для утилізації», – сказала Олена Дорошенко.

Спілкувалась Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button