Суспільство

На Чернігівщині невдовзі розпочнеться сезон тиші

Щороку з 1 квітня настає так званий сезон тиші – період, упродовж якого забороняється проведення заходів, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

Сезон тиші – це природоохоронний захід, запроваджений на законодавчому рівні, відповідно до статті 39 «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин із метою охорони середовища їх існування, умов розмноження та шляхів міграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із 1 квітня 2021 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

У лісах та на об’єктах благоустрою суворо заборонено будь-які заходи, що можуть спричинити шумові хвилі та стривожити тварин:

— пальба,

— проведення вибухових робіт, феєрверків,

— санітарні рубки лісу,

— використання моторних маломірних суден,

— проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

За порушення вимог охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин винні особи зобов’язані будуть сплатити штраф: громадяни – від 510 до 850 гривень, а посадові особи – від 850 до 1190 гривень. За невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршення середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха, – штраф у розмірі від 850 до 1190 гривень (стаття 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Закінчується сезон тиші 15 червня.

Тож Державна екологічна інспекція в Чернігівській області закликає громадян бути свідомими та зважати на вимоги щодо охорони середовища перебування диких тварин. Пам’ятайте, що від збереження природного середовища залежить збільшення популяцій диких тварин, а також спокійний розвиток фауни чернігівських лісів і водойм.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button