Суспільство

На Чернігівщині невідомі незаконно вирубують дерева вздовж доріг

На початку зимового сезону зафіксовані непоодинокі випадки вирубки дерев у смугах відводу автомобільних доріг сторонніми особами. Така діяльність з боку громадян є протиправною, за неї передбачена відповідальність перед законом. Це несанкціоноване втручання у роботу дорожнього господарства та екології регіону може нести загрозу і безпеці дорожнього руху.

Про це повідомляє пресслужба САД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах Корюківської громади завдяки учнівським проєктам будуть обновки

Зазначимо, що для проведення вирубок у смугах відводу автошляхів, Служба автомобільних доріг у Чернігівській області оформляє відповідний пакет документів. Обов’язково проводиться обстеження стану насаджень представниками «Київлісозахисту» та оформляється лісорубний квиток. І лише тільки тоді підрядні організації приступають до розчистки узбіч та смуг відводу.

Першочергова задача проведення вирубок – безпека учасників дорожнього руху. Окремо передбачена робота з прибирання аварійних дерев в межах комплексу робіт з експлуатаційного утримання. Певний об’єм з вирубок передбачений і в проєктах з поточного середнього та капітального ремонтів автомобільних доріг. Усі роботи проводяться в межах наявного фінансування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button