Суспільство

На Чернігівщині оновили графіки відключення світла

1 жовтня АТ «Чернігівобленерго» оновило графіки обмеження споживання електричної потужності.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці компанії.

«Це стандартна частина роботи кожної компанії-оператора системи розподілу, що визначається Законом України «Про ринок електричної енергії», «Інструкцією про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання» та «Інструкцією про складання і застосування графіків погодинного відключення електроенергії». Оновлюються графіки щороку 1 жовтня і діють до 1 жовтня наступного року», – йдеться в повідомленні.

Цього року графіки погодинних відключень зазнали кардинальних змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині окупанти поцілили по об’єкту критичної інфраструктури

«По-перше, Постановою Кабінету Міністрів України №600 від 24 травня 2024 року було затверджено Порядок визначення та застосування граничних величин споживання електричної потужності, а Постановою №856 від 25 липня 2024 року внесені зміни в цей Порядок. Саме цими документами визначається, які об’єкти входять до переліку критично важливих і мають бути забезпечені пріоритетним електропостачанням та за яким принципом операторам системи розподілу доводяться обсяги обмежень у період дії ГПВ. Так, згідно з останньою Постановою, за погодженням із Міненерго оператор системи передачі може надавати розпорядження щодо застосування Графіків погодинних відключень електроенергії для кожного оператора системи розподілу із зазначенням однакової для всіх ОСР кількості черг та груп і часу їх застосування, а не певної кількості МВт, як це було раніше.

Також хотілося б наголосити, що Чернігівська ОВА за консультування з органами місцевого самоврядування, АТ «Чернігівобленерго» як оператором системи розподілу та Держенергонаглядом, оновила перелік критично важливих об’єктів, а «Чернігівобленерго» задля оптимізації процесу відключень переглянуло списки черг ГПВ, тож у них можуть бути деякі зміни. А тому ми звертаємося до всіх споживачів: будь ласка, вже зараз перевірте, чи не змінилася в оновленому графіку ваша черга, щоб у випадку застосування ГПВ ви змогли краще організувати свій робочий і вільний час», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, що всю інформацію щодо графіків обмеження електропостачання та черг у цих графіках можна знайти на офіційному сайті компанії у розділі «Відключення» https://chernihivoblenergo.com.ua/blackouts .

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button