Суспільство

На Чернігівщині піхотинці тренувалися у влучності (Фото)

У 169-му навчальному центрі селища Десна інструктори механізованих підрозділів проводили заняття з молодими солдатами, які нещодавно прибули до війська.

Інструктори приділяють дуже багато уваги кожному воїну, адже від майстерності курсантів під час навчальних стрільб у мирному житті залежить життя товаришів на війні.

— Перша вправа з автомата Калашникова виконується на пристрілювання. Мішені знаходяться на відстані не більше ста метрів від бійця, — Олексій Бохан, інструктор механізованої роти.

Якщо стрільба з автомата Калашникова далася хлопцям легко, то стрільба з кулемета Калашникова стала новизною для юнаків.

— Місяць тому приїхав до Десни зі Львова. Вчуся на командира БМП-1. Сьогодні вперше стріляв із кулемета Калашникова, дуже сподобалося, є певні недоліки, я постараюсь їх усунути та вдосконалити свої навички, — Андрій Стефанишин, командир БМП-1.

Після занять інструктори підбили підсумки стрільб.

— Люди на цьому етапі краще володіють зброєю, стрільба здійснюється якісніше, люди розуміють, що таке автомат, що таке кулемет, як його заряджати, як правильно цілитися, — Олексій Бохан.

На проведених заняттях підготовка бійців не закінчується, адже, згідно з планом бойової підготовки, воїни тренуватимуться на влучність двічі на тиждень.

Ще статті по темі

Back to top button