Суспільство

На Чернігівщині посівна в розпалі

На Чернігівщині вже засіяли понад 14 тисяч гектарів, або 22% ранніх зернових і зернобобових культур. Це  ячмінь, овес, пшениця, горох тощо. Окремі господарства розпочали посів кукурудзи на зерно та окремих технічних культур – соняшнику, цукрових буряків. Загалом цьогоріч планується засіяти 64,7 тисячі гектарів зернових і бобових культур.

Аграрії зазначають, що відсутність опадів і добові перепади температур створюють недостатньо сприятливі агрометеорологічні умови для масового початку посівної.

Так, за останню декаду на переважній території області було 9 днів із заморозками. А через відсутність дощів у березні (30-61% від норми) на полях, призначених під посів ярих, запаси продуктивної вологи сформувалися на задовільному та недостатньому рівні і продовжують знижуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року посівна на Чернігівщині обійдеться аграріям дорожче

Водночас відносно теплі погодні умови сприяли розвитку озимих і плодових культур, що залишилися без суттєвих пошкоджень і продовжують йти у ріст.

Наразі підживлено майже 172 тисячі гектарів озимих культур, що становить 96%, озимого ріпаку – 26 тисяч гектарів, або 98%.

Загальна потреба сільськогосподарських підприємств області для проведення весняних польових робіт налічує понад 8,7 мільярда гривень.

За інформацією департаменту  інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button