Суспільство

На Чернігівщині працює унікальна гідрометеорологічна лабораторія

Поблизу селища Любеч Ріпкинського району працює гідрометричний пост спостереження на річці Дніпро. Будівництво даного автоматичного комплексу здійснення гідрологічних спостережень за водними ресурсами між Україною та Республікою Білорусь завершилось.

Про це повідомляє Деснянське басейнове управління водних ресурсів на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деснянське басейнове управління водних ресурсів стало переможцем всеукраїнського конкурсу

Основою такого комплексу є автоматизована гідрометеорологічна екологічна система вимірювання (станція АГМЕС), конструкція та обладнання якої вже розміщені на березі річки Дніпро. Наступний крок – передача і збереження інформації від станції на спеціальних веб-серверах за допомогою бездротової технології (GPRS).

74610060_3066625600030583_3719969577061318656_n

За допомогою спеціальних сенсорів станція контролює дуже багато різних параметрів – рівень води, швидкість та напрямок вітру, температуру води і повітря, відносну вологість повітря, атмосферний тиск, параметри екологічного складу води та радіаційного фону тощо.

До речі, отримані дані кожен охочий може спостерігати в режимі реального часу, адже сервер є відкритим для всіх користувачів. Крім того, інформація зберігається в архіві, тож за допомогою веб-додатка на веб-сайті проєкту ви можете перевірити це самостійно — https://theorems-dnipro.stu.cn.ua/data/.

Ще статті по темі

Back to top button