Суспільство

На Чернігівщині права затриманих відстоюватиме поліцейський омбудсмен – дівчина

У Нацполіції підготували першу групу поліцейських омбудсменів із підвищеними навиками захисту прав людини. Тож хто це такі і чим займатимуться, ЧЕline з’ясовував у прес-службі патрульної поліції Чернігівщини.

Зокрема, нам пояснили що омбудсменом у Чернігівській області буде дівчина, щоправда, її ім’я ще не назвали. Про неї відомо, що була патрульною, спершу в Києві, а до Чернігова потрапила за переведенням. А коли управління Нацполіції оголосило конкурс на посаду омбудсмена, вона подала заявку і пройшла відбір.

До речі, в Чернігові омбудсмен нікому не підпорядковуватиметься. Безпосереднім керівником буде лише голова Національної поліції. Натомість робочий кабінет омбудсмена буде в управлінні Національної поліції в Чернігівській області.

У нашому краї буде лише один омбудсмен і його основне завдання – запобігання порушенню прав людини співробітниками поліції. Ось тільки як одна людина встигатиме тримати під контролем усе, що відбувається в усіх поліцейських відділках області, наразі не відомо.

Ще статті по темі

Back to top button