Суспільство

На Чернігівщині прокуратура повернула у державну власність 3 га земель промисловості

Прокуратура Чернігівщини, реалізуючи представницькі повноваження, продовжує послідовну наступальну роботу щодо виявлення порушень земельного законодавства при передачі у приватну власність особливо цінних земель.

Так, обласною прокуратурою з метою відновлення порушених прав держави до суду подано позовну заяву про визнання недійсними рішень Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району, які стали підставою передачі у власність фізичним особам земельних ділянок площею майже 3 га для ведення особистого селянського господарства, та витребування їх із незаконного володіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на Любецькій зіштовхнулися дві автівки (Відеофакт)

Спірні землі відповідач отримав у власність для ведення особистого селянського господарства попри те, що за даними Держгеокадастру надані земельні ділянки відносяться до земель промисловості та не могли передаватися у власність фізичних осіб для ведення особистого селянського господарства.

Відтак, прокурором у судовому засіданні  доведено, що землі промисловості були незаконно передані у приватну власність громадян без зміни цільового призначення.

Рішенням Чернігівського районного суду позов прокурора задоволено.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button