Суспільство

На Чернігівщині робота є на підприємствах легпрому

Традиційно однією з провідних галузей економіки Чернігівщини є легка промисловість. В області зареєстровано понад 382 суб’єкти господарювання легпрому. Незважаючи на теперішній непростий воєнний період, підприємства працюють і потребують кваліфікованих кадрів. Знайти потрібних працівників допомагає служба зайнятості.

За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, легка промисловість – це та галузь економіки, яка наразі тримає два фронти: економічний і військовий. Саме ці напрями зараз є ключовими для країни. Адже діючі підприємства наповнюють бюджет країни, забезпечують людей роботою, а ЗСУ — продукцією вітчизняного виробництва. Серед основних виробників – відомі на Чернігівщині та за її межами підприємства: ТОВ «Алітоні», ПрАТ «Чернігівська швейна фабрика «Елегант», ПрАТ «Прилуцька швейна фабрика», ТОВ «Сівертекс», ТОВ «Тозіналі», ПрАТ «Еліта», ТОВ «Остратекс», ВП «ТК-Стиль ТОВ «Текстиль-контакт», ПрАТ «Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня», ТОВ «Прилуцька швейна фабрика «Корона». В області виготовляють чоловічий, жіночий, спідній, робочий, форменний одяг, взуття, постільну білизну, ковдри, подушки, м’які іграшки, прогумовані, технічні, фільтрувальні, ситові тканини, сукно, брезент, мішковину, канати, мотузки, сітки тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грантові кошти на бізнес отримають 59 жителів Чернігівщини

Цього року галузь легкої промисловості області потребувала майже 250 працівників. Саме стільки вакансій було подано роботодавцями до служби зайнятості. З них укомплектовано понад 70%. Щоправда, потреба в кваліфікованих кадрах на підприємствах легкої промисловості області існує постійно. Найбільше бракує швачок. Також потрібні закрійники, інженери-технологи, складальники верху взуття, кравці, контролери матеріалів і виробів тощо. Роботодавці гарантують офіційне працевлаштування, стабільну заробітну плату, соціальний пакет, комфортні умови праці.

Працевлаштуватись на швейні підприємства можна навіть тим, хто немає  відповідної професійної підготовки та досвіду роботи, але є бажання навчатись та працювати. Зареєстрованим безробітним служба зайнятості пропонує безкоштовно за короткий термін освоїти навики швейної майстерності або підвищити кваліфікацію з подальшим працевлаштуванням. Готують кадри безпосередньо на виробництві у роботодавця, в професійно-технічних закладах Чернігівщини, а ще — в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Цього року на замовлення швейних підприємств області за направленням служби зайнятості навчалися 70 безробітних.

З питань працевлаштування на підприємства легпрому звертайтеся до будь-якого структурного підрозділу обласного центру зайнятості чи на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Пропозиції легальної роботи тут:

— сайт Державної служби зайнятості https://chg.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy

— сервіс «Єдиний портал вакансій» https://jobportal.dcz.gov.ua

— телеграм канал актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button