Суспільство

На Чернігівщині розпочали стажування офіцери служби освітньої безпеки

В рамках реалізації проєкту «Офіцери служби освітньої безпеки» у 65-ти закладах освіти Чернігівської області почали стажування діючі поліцейські. Згодом їх замінять офіцери СОБ, які після оголошення набору пройдуть відбір та відповідну підготовку.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Проєкт «Офіцери СОБ» ініційований керівництвом держави за участі МВС, МОН, Нацполіції з метою створення безпечного середовища у закладах середньої освіти, який впроваджуватиметься на території всієї України. Першочергово проєкт реалізують в регіонах, розташованих найближче до зон бойових дій або до кордону з росією та білоруссю.

На Чернігівщині поліцейські вже пройшли етап професійно-психологічного відбору, співбесіди та спеціалізоване навчання у вищих навчальних закладах системи Міністерства внутрішніх справ України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буревій та ожеледиця: на Чернігівщину суне негода

Кожен офіцер отримав портативний металодетектор, за допомогою якого у навчальних закладах здійснюватиметься повноцінний пропускний режим, а також планшет і боді-камеру.

– Офіцери служби освітньої безпеки – це захисники, які дбають про безпеку всіх учасників освітнього процесу. Ці фахівці здійснюють пропускний режим, комунікують з іншими екстреними службами, унеможливлюють проникнення сторонніх осіб та пронесення небезпечних предметів. Крім того, вони особисто реагуватимуть на правопорушення або на ймовірні загрози, а також проводитимуть профілактичні заходи тощо. Основне завдання офіцерів СОБ – створення безпечних умов для здобуття освіти дітьми, – зазначила керівник ювенальної превенції обласної поліції Оксана Огненко.

Чинні поліцейські нестимуть службу в такому режимі тимчасово, поки триватимуть конкурсний відбір майбутніх офіцерів Служби освітньої безпеки, їх навчання та підготовка.

Нова модель освітнього правопорядку покликана забезпечити безпечне середовище, в якому зростатимуть діти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button