Суспільство

На Чернігівщині розпочався монтаж ще одного модульного мосту від французьких партнерів (Фото)

Розпочався монтаж ще одного модульного мосту від французьких партнерів. Наразі встановлюють балки прогонової будови. Попередньо було розібрано завали старого мосту та відремонтовано крайні опори, на які встановлюють нові конструкції.

Старий міст постраждав під час активної фази бойових дій на початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ на територію Чернігівської області у 2022 році, коли 70% краю були окуповані ворогом. Після деокупації та розчищання території навесні тут був збудований тимчасовий об’їзд для пропуску транспорту.

Це вже другий модульний міст на цій дорозі. Попередній встановили у першій половині січня, наразі там тривають роботи з облаштування підходів до штучної споруди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки

Усього у грудні 2022 року Чернігівська область отримала як гуманітарну допомогу від Франції три мости. Вони невеликі. Завдовжки приблизно 20, 30 і 60 метрів. Два з них встановлюємо на дорозі регіонального значення, один буде на трасі національного значення. Це важливі гуманітарні напрямки, що забезпечують транспортний зв’язок із Черніговом і громадами області, що по правий берег річки Десна.

Мости виготовлені компанією Matiere за індивідуальними проєктами для кожної локації. Вони призначені для пропуску легкового та великовагового транспорту.. У європейській практиці їх використовують як для цивільних, так і оборонних цілей. Можуть експлуатуватись як тимчасові переправи, так і постійні.

Нагадаємо, в результаті бойових дій на Чернігівщині пошкоджено 680 км доріг державного значення та 26 мостів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: пресслужба САД у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button