Суспільство

На Чернігівщині розводитимуть плямистих оленів

ДП «Корюківське лісове господарство» розводитиме плямистих оленів. Це перший лісгосп, що займатиметься розведенням і поширенням по мисливських угіддях.

За словами директора лісгоспу Андрія Лашка, на Чернігівщині олень плямистий зустрічається, але в Корюківському районі наразі немає жодної особини цієї тварини. Можливо, через те, що раніше Корюківщина не була його ареалом, а нині природні умови дозволяють йому тут прижитися й освоїтися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові скасували святкування Дня міста

Проєктом передбачено, що вольєрне господарство з розведення оленя плямистого охоплюватиме територію загальною площею 104 гектари. Проєкт, загальною вартістю 2 млн грн, розрахований на два роки. Цьогоріч передбачене будівництво першої черги — 34 гектари. Решту добудовуватимуть наступного року.

Територію вольєра огородять спеціальною сіткою. Вольєр буде під постійною охороною. Передбачений також фото- і відеонагляд. Із тваринами працюватимуть єгері та мисливствознавець.

Лісгосп планує розводити до 40 голів оленя плямистого, щороку половину залишаючи для розмноження, а решту — випускати в дике природне середовище. Розпочнуть розведення тварин з придбання 12 особин.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За матеріалами Сусіди.City

Ще статті по темі

Back to top button