Суспільство

На Чернігівщині ще п’ять територіальних громад долучилися до проєкту «Поліцейський офіцер громади»

Днями начальник Головного управління Нацполіції у Чернігівській області Володимир Нідзельський та представники Новгород-Сіверської, Гончарівської, Парафіївської, Новобасанської та Новобілоуської громад уклали Меморандуми про співпрацю та партнерство у рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Під час зустрічі керівник обласної поліції наголосив на важливості ефективної співпраці поліції та місцевої влади.

– Проєкту «Поліцейський офіцер громади» вже виповнилося п’ять років. На Чернігівщині він активно впроваджується, і все більше громад прагнуть приєднатися до проєкту. Мені дуже приємно укладати з вами меморандуми про співпрацю, які мають на меті підвищення рівня безпеки і правопорядку та протидію злочинності у громадах. Дякую вам за активну громадянську позицію та підтримку сучасних безпекових проєктів. Наша мета – покращити рівень поліцейського сервісу та забезпечити кожну територіальну громаду офіцером, який працюватиме виключно на її території. Переконаний, що саме завдяки плідній співпраці і взаємодії нам вдасться досягнути цієї мети, – сказав Володимир Нідзельський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Лепетун» і «Розмовляємо українською»: в Менській громаді популяризують рідну мову

Присутні обговорили питання реалізації проєкту, зокрема, забезпечення майбутніх поліцейських офіцерів громад службовими приміщеннями, оснащення необхідною технікою та автотранспортом.

«Поліцейський офіцер громади» – це новий формат роботи поліцейських на ввірених їм територіях. Вони постійно перебуватимуть і житимуть у громадах, тож на собі відчуватимуть і розумітимуть всі проблемні питання, які слід якомога швидше вирішити. Повноваження у шерифів досить широкі: превентивна робота з дітьми, контроль за безпекою дорожнього руху в громаді, а також попередження та викриття злочинів.

– Безпека людей – понад усе. Тому наша співпраця і партнерство з територіальними громадами та органами місцевого самоврядування продовжуються, – підсумував начальник поліції Чернігівщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button