Суспільство

На Чернігівщині скоро стартує заборона на вилов раків

Чернігівський рибоохоронний патруль повідомляє, що з 15 серпня по 30 вересня 2023 року (включно) в області триватиме заборона на вилов річкових раків.

Заборону встановлено з метою забезпечення охорони цього виду водних біоресурсів у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш уразливі. Період формування та зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов раків.

Зважаючи на рекомендації Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук України, в Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства в Чернігівській області виданий наказ від 09.08.2023 № 85-од.

Нагадуємо, що за незаконний вилов раків та під час заборони передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожного виловленого рака.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button