Суспільство

На Чернігівщині спіймали банду зухвалих розбійників (Відео)

Група швидкого реагування обласної поліції затримала банду розбійників, які переховувалися на квартирі в Ніжині.

На рахунку молодиків щонайменше 6 розбійних нападів на теренах Ніжинського та Бахмацького районів.

Вони не гребували нічим.

Одного разу пограбували навіть 80-річну бабцю, у якої відібрали 800 гривень пенсії. Хоча зазвичай на справу банда йшла за добре підготовленим планом. Його складав раніше судимий за вбивство лідер угрупування. Він і обирав жертв. Банда поводилася зухвало. Своїх жертв били до втрати відомості.

— Ти хто? — на мене каже. Були у масках. Потім мене вдарили, зв’язали, шапку вдягнули, — жертва нападу.

— Вийшов на веранду, включив світло, а тут вони стоять. Я не очікував. Почали бити, — жертва нападу.

Розбійники забирали у людей здебільшого гроші та ювелірні вироби. Йшли на справу і вдень, і вночі. Тривалий час їм вдавалося уникати відповідальності.

— Брали гроші та ділили порівну між собою. Якщо були якісь речі, то брав той, кому було треба, — затриманий.

Останньою справою грабіжників став напад на жителя Вертіївки. Після цього правоохоронці й вийшли на слід банди. До її складу входили чоловіки з Чернігівської, Київської та Житомирської областей.

— Правоохоронці виявили пістолети, маски, кастети. Вилучили гроші та золоті вироби. Порушене кримінальне провадження за розбій із проникненням. За це передбачено 7-12 років ув’язнення, — говорить Сергій Бриль, речник обласного управління поліції.

Триває досудове розслідування, в ході якого буде ретельно вивчено можливу причетність членів розбійницької групи до подібних злочинів в інших регіонах України.

Ще статті по темі

Back to top button