Суспільство

На Чернігівщині триває відновлення медзакладу, пошкодженого росіянами

В обласному центрі триває відновлення Чернігівської міської лікарні № 3, яка була пошкоджена росіянами ще у перші місяці повномасштабної війни. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоровʼя України.

Чернігівщина була одним із регіонів, який від початку повномасштабної війни перебував під безперервними артобстрілами та авіабомбардуваннями, внаслідок чого багато обʼєктів інфраструктури, в тому числі й медичної, пошкоджено або зруйноване вщент. 

У березні минулого року в результаті прямого влучення ворожого снаряду  було зруйновано рентгенологічне відділення Чернігівської міської лікарні № 3, а також пошкоджено вікна та вхідну групу інших відділень закладу. 

Завдяки спільним зусиллям партнерів та місцевої влади у лікарні вдалося повністю замінити вікна та здійснити поточний ремонт. 

Крім того, завдяки підтримці партнерів, зокрема Динамо Київ, ЮНІСЕФ, МОЗ України було виділено кошти на капітальний ремонт частково зруйнованої будівлі рентгенівського відділення. Йдеться про ремонт покрівлі, зовнішніх та внутрішніх опорних стін, дверей, склопакетів та інженерних комунікацій. Також передбачається проведення робіт із підвищення рівня енергетичної ефективності будівлі та енергозбереження. 

Роботи розпочались у листопаді 2022 року, а їх завершення планується на жовтень 2023 року. 

Лікарня обслуговує жителів Чернігова та області, надає первинну та вторинну медичну допомогу, зокрема хірургічну, терапевтичну, неврологічну, паліативну допомогу, медичну реабілітацію тощо. У середньому за рік лікарями стаціонару надається медична допомога більш ніж 7 тис. пацієнтів. Медзаклад як у довоєнний час, так і під час війни цілодобово і безперервно обслуговує населення регіону. 

Понад рік ворог щоденно завдає ударів по медичній інфраструктурі України, внаслідок чого чимало лікарень було пошкоджено або вщент зруйновано. Попри це Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами продовжують працювати та відновлювати медичні заклади, аби медична допомога була доступна кожному.  

Так, від початку повномасштабної війни на Чернігівщині відновлено 38 об’єктів медзакладів, ще 18 об’єктів – відновлено частково. 

Загалом в Україні від початку повномасштабної війни було пошкоджено 1 436 об’єктів медзакладів та 190 – зруйновані вщент. 403 вдалося відновити повністю та ще 417 – відновлені частково. 

Ще статті по темі

Back to top button