Суспільство

На Чернігівщині успішно пройшли сертифікацію 17 учителів початкових класів

Сертифікація — користь для професійного росту та власного гаманця. У цьому переконані педагоги Чернігівської області, які минулого року взяли участь у пілотній сертифікації вчителів початкових класів. Тисяча педагогів з усієї України на добровільних засадах та за власною ініціативою проходили зовнішнє оцінювання професійних компетентностей. Успішно воно закінчилось для 705 фахівців, з яких 17 — з Чернігівської області (Прилуцького, Ічнянського, Борзнянського, Чернігівського, Менського, Бобровицького, Ріпкинського районів, Куликівської, Менської, Деснянської ОТГ, міст Чернігів, Ніжин, Новгород-Сіверський).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 18 вчителів з Чернігівщини взяли участь у тестуванні «ЗНО для вчителів»

Своїми враженнями педагоги ділилися учора з колегами під час зустрічі в обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді. Долучилися також експерти, які вивчали практичний досвід учасників сертифікації (учителі початкових класів, методисти районних методкабінетів, працівники обласного інституту педагогічної післядипломної освіти імені К.Д. Ушинського).

Присутніх привітала заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова:

— Я можу лише уявити, які вам знадобились зусилля, аби подолати це випробування. Із власного досвіду знаю, як важко заходити в абсолютно незнайомі класи і не зосереджуватись на тому, що твою роботу оцінюють. Важко виходити за рамки власного комфорту. Втім, тепер ми впевнені, що Нову українську школу будують ініціативні, сміливі, наполегливі та професійні педагоги. Нехай ваш приклад надихає інших не боятися змін, які до того ж ще й фінансово підкріплені.

Так, учителі, які успішно пройшли сертифікацію, впродовж трьох років отримуватимуть 20% надбавки до посадового окладу. Окрім цього, проходження сертифікації зараховується як атестація педагогічного працівника з присвоєнням йому наступної категорії або підтвердженням наявної.

Варто зазначити, що сертифікація вчителів початкових класів завершиться у 2021 році. Цьогоріч кількість учасників складатиме дві тисячі осіб. Із Чернігівщини зможуть підтвердити свої професійні знання вже 49 педагогів (у 2019-му — 21). Реєстрація для участі почнеться з 15 січня і триватиме до кінця місяця.

Нагадаємо, сертифікація — це  зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічних працівників, що відбувається на добровільних засадах виключно за їх ініціативою. Мета — виявлення та стимулювання учителів з високим рівнем професійної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button