Суспільство

На Чернігівщині видали книгу спогадів майданівців із купою орфографічних помилок (Фото)

У Ніжині двоє учасників Революції гідності обурені виходом у світ книги спогадів під назвою «Волонтери» накладом у 200 примірників. Справа в тому, що в книзі трапляється безліч орфографічних і граматичних помилок, перекручених фактів і висловів. За дивним збігом обставин помилки є тільки у спогадах двох волонтерів – Наталії Нос і Олександра Максимця, які принципово не співпрацюють із Ніжинською мерією.

«Прочитав декілька сторінок, і в мене виникла низка запитань до авторів і директора музею. Що це?! Як таке можна було пускати до друку?! Безліч граматичних та орфографічних помилок, неправильна побудова речень, перекручені історичні факти. Цікаво, а може, це зробили зумисне?», – обурюється Олександр Максимець.

Волонтери підозрюють, що їх захотіли дискредитувати, тому й спотворили спогади.

До речі, багатьох людей, які зробили багато доброго для волонтерського руху Ніжинщини, не згадали взагалі.

Судитися чи вчиняти будь-які дії щодо упорядників книги, а це працівники Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського, волонтери не збираються. Кажуть, нехай це залишиться на їхній совісті. Однак застерігають воїнів від контактів із цими писаками. Адже в їхніх найближчих планах – ще одна книга. Цього разу про учасників АТО.

Джерело: http://zemlyaivolya.net

Ще статті по темі

Back to top button