Суспільство

На Чернігівщині відновилися приміські, міжміські та міжобласні пасажирські перевезення

Таке рішення, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, ухвалила обласна комісія ТЕБ і НС на засіданні 28 травня. Відновили роботу п’ятнадцять із шістнадцяти автостанцій області.

В усіх районах області відновилися приміські, міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, окрім Куликівського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення транспорту: як бути із простроченими проїздними?

У Куликівському районі місцеві органи самоврядування, враховуючи високий рівень захворюваності, не пішли на послаблення карантинних заходів.

У Бобровицькому районі рух автобусів відновився практично всюди, окрім Олександрівки та Кобижчі, де спостерігається високий рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Поступово рух транспорту повернеться до звичного графіку, але за умови, що усі учасники перевезень сумлінно дотримуватимуться протиепідеміологічних заходів. Перевізники — дезінфікуватимуть салони автобусів після кожного рейсу, братимуть не більше пасажирів, ніж місць в салоні. У поїздці до регіону, де карантин поки не послаблюється, дозволяється перевозити людей не більше, ніж 50 відсотків від кількості місць для сидіння, зафіксованих у документах на транспорт. Місця поруч, спереду та позаду пасажира мають бути вільними.

Подорожуючі також повинні дотримуватися правил безпеки: користуватися засобами індивідуального захисту, дотримуватись соціальної дистанції.

На залізниці відновлено рух приміських поїздів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button