Суспільство

На Чернігівщині відроджують і зарибнюють ставок

Позаминулого року група ентузіастів взяла під контроль ставок у селі Травневому (колишній Городнянський район). Небайдужі рибалки організували зарибнення ставка та суспільний нагляд за водоймою.

«Зроблено це з однією метою – створити на Городнянщині водойму, рибальство на якій буде підпорядковане правилам спортивної і любительської риболовлі. При цьому правила доведеться виконувати всі без винятку – не тільки стосовно снастей, які використовуються, а й розміру риби та обсягів її вилову», – повідомляє користувач Павло Дубровський на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі на Чернігівщині зробили зі своїх шкіл зелені оазиси

І додає, що такі обмеження обурили деяких «рибалок», які звикли ловити всюди й здебільшого з використанням знарядь, далеких від спортивного рибальства. Та з плином часу пристрасті вщухли.

«Ставок лишається під наглядом, й ентузіасти вже сьогодні готуються до нового зарибнення. Всі небайдужі до долі водойми, а також ті, хто хоче просто долучитися до шляхетної справи, можуть підтримати «гривнею» чергове зарибнення, що планується на початку весни. Звертатись можна по номером 067 404 58 85», – йдеться в пості Павла Дубровського.

Також він інформує, що на День рибалки в липні поточного року нарешті відкриється сезон риболовлі на ставку в Травневому. Тож справжні любителі спортивної риболовлі зможуть нарешті «відвести душу».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button