Суспільство

На Чернігівщині відтворюють ліси

Відтворення лісових насаджень – кропітка справа. У ДП «Чернігівський лісгосп» на фінішній прямій – комплекс весняних лісокультурних робіт. Наразі на підприємствi завершується активна робота з висівання насіння лісових порід у ґрунт – розсадники, контрольоване середовище – теплиці та короби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині безробітні на громадських роботах збирали макулатуру, садили ліс та оформляли субсидії

За повідомленням лісгоспу, вже восени лісівники планують отримати понад 1 мільйон штук стандартних сіянців сосни звичайної. На базі підприємства функціонують 6 теплиць, 2 короби і 3 розсадники на загальній площі 0,5 га.

Метод вирощування із закритою кореневою системою дає змогу продовжити садіння лісових культур у різні агротехнічні строки та сприяє їх кращій приживлюваності.

За словами лісівників, аби в майбутньому отримати дужі ліси, важливо також вкласти клопітку багаторічну працю. Перед створенням лісових культур слід зібрати насіння лісових порід і перевірити його на якість, висіяти в розсадники, щоб виростити стандартні, здорові сіянці. Потім дбайливо доглядати, і тільки тоді молоді деревця висаджуються на лісокультурні площі, де з плином часу та за умов дбайливого господарювання перетворюються на могутні зелені насадження.

Фото – Чернігівський лісгосп

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button