Суспільство

На Чернігівщині відзначили 199-й день народження Пантелеймона Куліша (Фото)

199-й день народження Пантелеймона Куліша відзначили в історико-меморіальному музеї-заповіднику «Ганнина Пустинь». Є така традиція: в день Святого Пантелеймона небайдужі українці збираються в Оленівці, що на Борзнянщині, біля могили подружжя Кулешів-Білозерських.

Про це ЧЕline повідомили у Департаменті культури і туризму, національностей та релігій ЧОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сіверські клейноди» візьмуть участь у фестивалі в польському Плоцьку

На гостину до Пантелеймона та Ганни цьогоріч завітали: заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова; депутат Чернігівської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів Анатолій Хавило; директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко; голова Борзнянської РДА Віра Проскура, голова Борзнянської районної ради Віктор Горбащенко; перший заступник Верховного атамана українського козацтва в м. Києві Олег Проценко; поетеса, ведуча програми «Українське радіо» Ніна Шаварська; поетеса, головний редактор газети «Українське слово» Алла Топчій; поетеса з Вінниччини Валентина Павленко.

Урочистості розпочалися з покладання квітів та заупокійної літії на могили подружжя Кулешів-Білозерських, яку відправив секретар Чернігівської єпархії Української православної церкви Київського патріархату, настоятель Катерининської церкви міста Чернігова, протоієрей Роман Кіник.
Відкрила урочистості та виступила з вітальним словом заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова.

На сцені чарував та вражав своєю майстерністю академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди» обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Також гості свята могли насолодитися виступами окремих естрадних виконавців обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Ольги Печко, Сергія Сулімовського та аматорів сцени Борзнянського району.
Під час заходу було представлено виставки майстрів декоративно-прикладного мистецтва, туристичної виставки та фотостендів з історії становлення та розвитку історико-меморіального музею-заповідника «Ганнина Пустинь».

Ще статті по темі

Back to top button