Суспільство

На Чернігівщині викрили підпільне виробництво: вилучено підакцизних товарів на понад 5 мільйонів

У межах спецоперації поліцейські обласного управління поліції спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань припинили діяльність на Чернігівщині тіньової тютюнової галузі. У підпільному цеху зловмисників вилучено кілька тонн сировини, обладнання для перероблення та готову контрафактну продукцію.
Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Правоохоронці одночасно провели санкціоновані обшуки в різних населених пунктах області. Відстань між найбільш віддаленими об’єктами, внесеними до однієї злочинної схеми, становила понад 250 кілометрів.

Під час обшуків поліцейські виявили та вилучили значний обсяг тютюнової сировини, обладнання для її сушіння та подрібнення, а також пристрої та матеріали для виготовлення кінцевого продукту, різні види контрафактної продукції, чорнову документацію.

Зокрема, сумарно вилучено 450 мішків тютюну, понад пів сотні пристроїв для набивання цигарок, палети з цигарковим папером, майже дві тисячі пачок контрафактних цигарок, замаскованих під продукцію відомої марки. Також вилучено 250 літрів фальсифікованої алкогольної продукції, розфасованої у 5-літрові пластикові ємності.

Орієнтовна вартість усієї вилученої сировини та готової контрафактної продукції перевищує 5 мільйонів гривень.

Поліцейські встановили, що до організації та забезпечення функціонування злочинної схеми причетні п’ятеро мешканців області з Прилуцького та Корюківського районів.
Вирощування та первинне перероблення тютюнової сировини відбувалося в низці господарств, а для виготовлення кінцевої продукції «напівфабрикат» доправляли на Прилуччину. Звідти ж керувалася і наповнювалася мережа збуту фальсифікованих підакцизних товарів по всій області.

Наразі слідчі поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 статті 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Учасникам злочинної схеми загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років із конфіскацією майна, з вилученням і знищенням незаконно виробленої продукції та обладнання для її виготовлення

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button