Суспільство

На Чернігівщині випробовували нову українську зброю та військову техніку (Фото)

На військовому полігоні Збройних Сил України у Гончарівському вчора, 20 вересня, відбулися випробування нової високоефективної української зброї та військової техніки.

За перебігом військових навчань спостерігали й Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов та виконуюча обв’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко.

Випробували новий оперативно-тактичний безпілотний комплекс, здатний проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий від впливу засобів радіоелектронної боротьби зв’язок на оперативній глибині до двохсот кілометрів, перебуваючи в повітрі до 24 годин. Також провели випробування бойового безпілотного комплексу, що може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд та точно вражати цілі в глибокому тилу ворога. До речі, ці безпілотні комплекси створені українськими зброярами у співпраці з іноземними партнерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гончарівське перетворилось на кінопавільйон

Окрім того, було продемонстровано льотно-технічні характеристики українських легких багатоцільових вертольотів «Скаут» і АК1-3.

Як повідомив Олександр Турчинов, ці вертольоти здатні забезпечувати розвідку та швидке сполучення у військах, виконувати завдання з охорони кордону, а також із комплексом сучасного озброєння забезпечувати виконання бойових завдань, вражаючи цілі як вдень, так і вночі, зокрема, працюючи в безпілотному режимі.

Також відбулися випробування модернізованої ЗУ-23-2.

– Важливою деталлю цієї модернізації є можливість завдяки автоматичній системі керувати вогнем одразу кількох зенітних установок на відстані, із захищених позицій, не піддаючи ризику життя наших військовослужбовців, – зауважив Олександр Турчинов.

На полігоні були продемонстровані та випробувані й нові боєприпаси українського виробництва, у тому числі ракети РС-80, придатні для використання у різних варіантах їх застосування, та осколково-фугасний снаряд для популярних у військах гармат МТ-12 «Рапіра».

– Всі нові розробки українського оборонно-промислового комплексу, які пройшли випробування, продемонстрували свою високу ефективність та після взяття їх на озброєння значно посилять наш військовий потенціал, – підкреслив Секретар РНБО.

За матеріалами Ради національної
безпеки і оборони України

Ще статті по темі

Back to top button