Суспільство

На Чернігівщині випробовували ракетний комплекс

Біля селища Гончарівське, що на Чернігівщині, провели типові випробування легкого переносного ракетного комплексу «Корсар» виробництва ДП «ДержККБ «Луч».

Він має удосконалений приціл, що значно розширює бойові можливості комплексу.

Під час випробувань були задіяні бойові розрахунки з відповідною підготовкою від командування Сухопутних військ ЗСУ, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій і Морської піхоти ВМС. Оператори розрахунків, поряд із теоретичними навичками, відпрацювали практичні пуски ракет.

Запуски ракет здійснювали як у світлий, так і в темний час доби, аби ефективніше відпрацювати точність розпізнавання цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині пройшли випробування вертольоту з новітнім ракетним озброєнням, шоломом та окулярами

Випробування комплексу організував Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки. У них також взяв участь заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

Окрім цього, фахівці ДНДІ ВС ОВТ під час випробувань забезпечували вимірювання точності траєкторних параметрів (дальність, швидкісні характеристики, просторові координати) руху ракети за допомогою радарної системи MFTR210040, що автоматично супроводжувала її за допомогою радіолокаційного каналу з одночасною відеореєстрацією.

Нині триває опрацювання отриманих результатів випробувань.

Варто зазначити, що ЛПРК «Корсар» має дальність стрільби до 2,5 кілометра та призначений для ураження нерухомих і рухомих броньованих цілей із будь-якими видами і типами броні: танків, бронетранспортерів, швидкісних десантних катерів, а також малорозмірних цілей — дотів, вертольотів, безпілотників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією газети «Голос України»

Ще статті по темі

Back to top button